Årstidarnas lekrum
LEKRUM

lekrum

Välkommen in till Årstidarnas lekrum på plan 1!
Här kan du klättra i årstidsträdet och leka i alla fyra årstider samtidigt

Alla känner de fyra små årstidarna- Vintran, Sommris, Höstan och Våris. Alla har vi en favorit, och nog finns det något vi tycker är bäst med var och en av dem. Men de fyra Årstidarna hamnar ofta i tjafs om vem som ska ha mest tid i kalendern. Vintran försöker starta så tidigt som möjligt och släpper ibland ner snö redan i april, och tycker inte om när Våris kommer med sin värme och smälter snö.

Årstidsträdet blev en dag trött på deras diskussioner och bad dem att flytta in alla fyra på samma ställe, där de kunde lära sig att komma överens och respektera varandras olikheter. Tänk, att det här stället finns i Mall of Scandinavia!

lekrum

Välkomna till Babblarnas lekyta på plan 0, utanför Polarn O. Pyret!

Babblarna ett färgglatt gäng som kan hjälpa barn i deras tidiga språkutveckling! I leken i Babblarnas värld, när barnen lyssnar och härmar Babblarna, utvecklas barnens eget språk. Lekytan är lämplig för barn mellan 0-7 år.

Babblarna
Babblarna

SAGAN OM ÅRSTIDARNA

De fyra små Årstidarna verkar små och rara, men har stora krafter! Det är de som styr över årstidernas växlingar. Samtidigt som de fyra är bästa vänner och ofta har gemensamma kalas över året så kämpar de mot varandra för att få plats i kalendern. Det här brukar ibland leda till tjafs dem emellan, du har säkert hört dem någon gång, för då blixtrar och dundrar det på himlen, eller haglar små isbitar från himlen.

Höstan tycker att Vintran är alldeles för ivrig och slaskar bort snön som kommer för tidigt. Vintran tycks aldrig vilja släppa sitt grepp om Skandinavien när den väl fått ta sin plats. Våris som försöker springa igång våren redan i mars får kämpa hårt ända till juni innan den kan få isen att smälta på sjön.

Och så Sommris! Det är en karaktär med väldigt stort självförtroende! Den brukar ofta säga att den är så efterlängtad så, och blir stött varje år när Hösten gör löven gula och påstår att Skandinaverna älskar den friska luften och vackra höstträden. Förut hamnade de fyra små Årstidarna ofta i bråk om än det ena än det andra. Tills en dag, när årstidsträdet fick nog av att lyssna på dem och sa, ”Jag tycker ni borde flytta ihop och lära känna varandra ordentligt, då kanske ni skulle lära er att uppskatta varandras olikheter. Om ni gör det ska jag bjuda på det vackra norrskenet varje natt” Sagt och gjort, de fyra Årstidarna letade efter en lämplig plats och flytta in i. De hittade Mall of Scandinavia. De skapade där tillsammans ”Årstidarnas lekrum”, där de nu lever sida vid sida. Visst blir det bråk ibland, alla vill ha så många månader som möjligt av det Skandinaviska året, men de njuter också av varandras påhitt! Kom in du också, till en plats där alla årstider är välkomna på samma gång!